Jump to content
frso80

Bug: Flickering screen when using custom tile maps.

Recommended Posts

Hi,

After I updated to iOS 15 (and now 15.0.1) I'm experiencing flickering / reloading of tiles when using custom tile maps. I've tested two different sources and I'me experiencing the same issue with them both. If i use Offline-maps or any of the built in maps the issue goes away. The issue only shows up when navigating to a cache. When I'm only the map there is no issue.

The tile maps that I've tested (they are only of Sweden):
http://mapproxy.project-gc.com/tiles/1.0.0/LM-topo/lm_grid/{z}/{x}/{y}.jpeg
http://static.hitta.se/tile/v3/4/{z}/{x}/{iy}

You can see a recording of the issue here:
https://www.frso.se/cachly_tile_maps.mp4

I'm using:
iPhone 12 Pro
iOS 15.0.1
Cachly 7.0.5 (1)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am experiencing exactly the same issue with flickering custom tile maps when I am navigating to a geocache.  The issue is the same with any tiled map, also OSM. Cachly is redrawing, and possible downloading, the same tiles again and again, with the flickering as result. Extremely annoying! I guess this is another IOS 15 issue. i am using an iPhone 11 Pro, IOS 15.0.1 and Cachly 7.0.5.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×